Reparatii injectoare

-Injectoarele common rail sunt verificate pe bancuri de testare specializate. In urma verificarii injectoarelor se elibereaza fise de testare pentru fiecare reper in parte in care sunt evidentiate defectele constatate.
-Reconditionarea injectoarelor common rail se efectueaza prin urmatoarele operatii :
dezasamblarea completa, curatarea cu ultrasunete a componentelor acestuia, sablare (daca necesita),inlocuirea tuturor componentelor defecte si refacerea reglajelor de debite.
-Pentru reconditionarea injectoarelor common rail DELPHI si DENSO se va atasa la fisa de testare noul cod de programare.

injector descompus diesel-car

 

Ce inseamna codul de programare pe vehicul :

Datorită toleranţelor în cadrul procesului de reconditionare a injectoarelor, cantitatea de combustibil injectată poate să difere, putând exista o diferenţă între cantitatea de combustibil efectivă şi cantitatea de combustibil calculată.

Aceste devieri sunt determinate de bancul de testare pentru fiecare injector şi o valoare de calibrare este stabilită; valoarea este transformată într-un cod.

Acest cod este programat în unitatea de control al motorului pentru fiecare cilindru. Unitatea de control al motorului, utilizând aceste coduri, corectează cantitatea de combustibil calculată individual pentru fiecare cilindru şi astfel îmbunătăţeşte funcţionarea motorului şi emisiile de gaze de eşapament.